Adatkezelési tájékoztató

Bevezetés


A weboldal tulajdonosa mint szolgáltató / adatkezelő a weboldal működtetése során, az oldalról emailt küldő személyek email címét kezeli abból a célból, hogy részükre megfelelő válasszal élhessen.

A szolgáltató teljes mértékben meg kíván felelni a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak, különösen az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletében foglaltaknak.

Ez az adatkezelési tájékoztató a természetes személyek személyes adatai védelméről és az adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete alapján készült, figyelemmel a 2011. évi CXII. törvény tartalmára, amely az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szól.

Kik vagyunk

A weboldalunk címe: https://www.panoptikum.hu.

www.panoptikum.hu
8237. Tihany, Kossuth u. 35.
Telefon: 06/30-9468-220
E-mail: info.muzeum@t-online.hu és arkonatrade@t-online.hu
GPS: 46.913452 | 17.888142

Fogalommeghatározások

  • a GDPR (General Data Protection Regulation) az Európai Unió új Adatvédelmi Rendelete;
  • adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
  • adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
  • személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintett) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
  • adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
  • az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
  • adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.
  • címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;
  • harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

Az adatkezelés irányelvei

Az adatkezelő kijelenti, hogy az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint végzi a személyes adatok kezelését és betartja a vonatkozó jogszabályok előírásait, különös figyelemmel az alábbiakra:

A személyes adatok kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon végzi.

A személyes adatok gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történik.

A személyes adatok kezelésének célja megfelelő és csak a szükséges mértékű lehet.

A személyes adatoknak pontosnak és naprakésznek kell lenniük. A pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törölni kell.

A személyes adatok tárolásának olyan formában kell történnie, hogy az érintettek azonosítását csak szükséges ideig tegye lehetővé. A személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, ha a tárolás közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történik.

A személyes adatok kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve.

Az adatvédelem elveit minden azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó információ esetében alkalmazni kell.

Fontos adatkezelési információk

Az adatkezelés célja, hogy a weboldal tulajdonosa a weboldal működtetése során az oldalon e-mailban jelentkező személyek részére megfelelő többletszolgáltatást nyújthasson.

Az adatkezelés jogalapja az érintett személy hozzájárulása.

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldalról e-mailt küldők.

Az adatkezelés időtartama és az adatok törlése. Az adatkezelés időtartama mindig a konkrét felhasználói cél függvénye, de az adatokat haladéktalanul törölni kell, ha az eredetileg kitűzött cél már megvalósult. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását az érintett személy bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. Amennyiben a törlésnek jogszabályi akadálya nincs, ez esetben adatai törlésre kerülnek.

Az adatok megismerésére a weboldal tulajdonosán kívül senki nem jogosult!

Az érintett személy kérelmezheti a weboldal tulajdonosától a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról.

Az érintett személy bármely időpontban visszavonhatja az adatkezelési hozzájárulását, de ez nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Az érintett személy élhet a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogával.

Amennyiben az érintett személy használni kívánja a regisztráció nyújtotta előnyöket, azaz igénybe kívánja venni a weboldal ez irányú szolgáltatását, szükséges a kért személyes adatok megadása. Az érintett személy nem köteles személyes adatokat megadni, az adatszolgáltatás elmaradása számára semmilyen hátrányos következménnyel nem jár. A weboldal egyes funkcióinak igénybe vétele azonban regisztráció nélkül nem lehetséges.

Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse illetve kiegészítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére a weboldal tulajdonosa indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, a weboldal tulajdonosa pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, amennyiben az adatkezelésnek nincs más jogalapja.

A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Weboldalunkon nem gyűjtünk sem személyes, sem egyéb adatokat!

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy “másik” honlapot. Ezek a “másik” webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, esetleg figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést. Weboldalunkon elérhető szövegekben külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) nem használunk!

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Mivel weboldalunkon nem gyűjtünk semmilyen adatot így azok nem kerülnek megosztásra!

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Mivel weboldalunkon nem történik adatgyűjtés, és semmilyen személyes adatot nem kérünk, így személyes adatot nem is tárolunk, őrzünk!

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

Alap esetben a ha a weboldalon személyes adat bekérése történik akkor a személyes adatok export fájlban történő megküldését kérheti a felhasználó, amely minden adatot tartalmaz, amit korábban a megadott Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot törlésre kerüljenek. Természetesen ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőrizni.

Mivel weboldalunkon nem történik adatgyűjtés, személyes adatokat nem kérünk, ezért személyes adatot nem is tárolunk, őrzünk, így azokat nem is tudjuk kiadni, törölni!

Hová továbbítjuk az adatokat

Adattovábbítás weboldalunkon/ról nem történik!

Kapcsolati adatok

Kapcsolati adatlapot nem használunk!

Google Analytics

Weboldalunk a Google Analytics alkalmazást használja

Tárhelyszolgáltató

Név / cégnév:ActiveNet Informatikai Bt.
Székhely:1034 Budapest, Bécsi út 85.
Telefon:info@activenet.hu
E-mail:+36 70 208 86 26

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c 
Telefon: +36 (1) 391-1400 
Fax: +36 (1) 391-1410 
E-mail: ugyfelszolgalat (kukac) naih.hu 
URL https://naih.hu 
koordináták: É 47°30’56”; K 18°59’57” 

Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet).
  • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról.
  • A köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény.
  • A közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet.
  • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.
  • 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről.

Süti (cookie) kezelési tájékoztató

Mi a süti (cookie)?

A süti (cookie) egy kisméretű szöveges fájl, amely akkor kerül a számítógépére, amikor Ön meglátogat egy weboldalt. A sütik többféle funkcióval rendelkeznek, többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a felhasználói beállításokat, lehetőséget adnak a weboldal tulajdonosának a felhasználói szokások megismerésére a felhasználói élmény növelésére. Ön bármikor kezelheti süti beállításait böngészője beállításaiban, azonban fel kell hívnunk figyelmét, hogy a sütik tiltása esetén előfordulhat, hogy a weboldalon bizonyos elemek, vagy a teljes weboldal nem lesz elérhető.

Miért használunk sütiket?

  • Sütiket használunk oldalaink fejlesztésére,
  • Felhasználói élmény növelésére,
  • Oldalaink kezelésének megkönnyítése érdekében,
  • Információszerzésre felhasználói szokásokról,
  • Célzott hirdetések elhelyezésére.

Milyen sütiket használunk?

A sütik számos feladatot látnak el, amelyek közül néhányat az alábbiakban kiemelünk:

A szolgáltatás nyújtásához nélkülözhetetlen munkamenet sütik

Ezek a sütik azért szükségesek, hogy a felhasználók böngészhessék oldalainkat, az oldalon nyújtott szolgáltatásokat igénybe tudják venni. Ha bezárja böngészőjét, ezek a sütik automatikusan törlődnek a számítógépéről. Ezen sütik alkalmazása nélkül nem tudjuk garantálni Önnek weboldalunk használatát.

Teljesítményt biztosító sütik

Ezeket a sütiket többek között arra használjuk, hogy tisztában legyünk azzal, hogy látogatóink melyik oldalainkat keresik fel, hogyan és milyen rendszerességgel használják oldalainkat, milyen hosszú ideig tartózkodtak egy adott oldalon. A Google Analytics sütikkel kapcsolatos további tudnivalók érdekében kérjük,itt tájékozódjon. Reklám kampányaink sikerességének mérésére hirdetőpartnereinktől származó, harmadik fél általi sütiket is használunk (pl. Google AdWords Conversion Tracking).

Funkcionális sütik

Ezen sütik segítségével az Ön által a felületeken végzett műveletek megjegyzésre kerülnek szolgáltatásaink színvonalának növelése érdekében.

Célzó és hirdetési sütik

Ezeknek a sütiknek a felhasználási célja, hogy felhasználói csoportokat képezve releváns hirdetéseket és tartalmakat lehessen megjeleníteni. Az ezzel kapcsolatos folyamat manuális bevatakozással történik.

Ezeket a sütiket az Ön gépén tárolja a rendszer. A sütik személyek azonosítására nem alkalmasak.

Használunk remarketing szolgáltatásokat, például a Google AdWords remarketing szolgáltatást is, azért, hogy személyre szabott hirdetéseinket el tudjuk juttatni Önhöz. Ezeket a sütiket Ön a Google hirdetési beállítások kezelőjében tilthatja le az ott található utasítások szerint. A Google hirdetésekkel kapcsolatos adatvédelmi irányelveiről ide kattintva tájékozódhat.

Süti beállítások

Alapbeállításként minden böngésző engedi a sütik használatát. Ha törölni akarja oldalainkról származó sütiket, vagy nem kívánja használni azokat, kérjük, tájékozódjon az alábbi linkeken attól függően, hogy milyen böngészőt használ:

 

Vásároljon Tihanyban
a festői szépségű és kedvezményes árú
levendulás és panoráma
hűtőmágnesek
nagy választékából
330 Ft/db-tól 590 Ft/db-ig
a tihanyi panoptikum
ajándékboltjában!

Az ajándékbolt múzeumi
belépő nélkül
is megtekinthető!

8237 Tihany, Kossuth L. u. 35.
PANOPTIKUM

 

 

 

 

 

 

Érdeklődés a hűtőmágnesek vásárlásával kapcsolatban a tihanyi panoptikum
ajándékboltjában!
8237 Tihany, Kossuth L. u. 35.

Vagy e-mailban

 

 

Magyar Királyok Családfája

Üzletünkben kapható a
MAGYAR KIRÁLYOK CSALÁDFÁJA poszter
két méretben.

A nagyobbik mérete: 46,5 cm*96,5 cm,

a kisebbik mérete: 31,2 cm*68 cm.

 

(Magyar Királyok Panoptikuma, 8237 Tihany, Kossuth Lajos u. 35.)
Érdeklődés e-mailban »

 

Tihanyi Panoptikum

Tihany kihagyhatatlan látnivalója a Magyar Királyok Panoptikuma és a Kalózmúzeum, mely kiállítóhely Tihany központjában nyitotta meg kapuját a látogatók előtt 2004-ben. A kiállítás egy érdekes program a Tihanyba látogatók számára.

Tovább »

Kalózmúzeum Tihanyban

A Kalóz-múzeumban megtalálható Sir Francis Drake-től Anne Bonney-n keresztül a hírhedt Feketeszakállig több híres kalóz élethű viaszfigurája, korabeli enteriőrökkel, fegyverekkel, régi pénzérmékkel, zászlókkal (látható a Jolly Roger is).

Tovább »

 

Indián Múzeum

Az Amazonas-medence őslakó indiánjait a mai napig misztikus köd övezi. Amatőr etnográfusként a teljesség igénye nélkül szeretnénk bemutatni a shuar indiánokat, akiknek ősi szokásai az esőerdő mélyén lassan a múltba vesznek.

Tovább »

 

Partnereink

 

A Tihanyi Bencés Apátság mellett megpihenve festői panorámában gyönyörködhet a látogató. Jó időben el lehet látni a tó déli partjáig is.

Balatonfüredről Tihanyba kerékpárral is átjuthatunk a Balaton partját szegélyező kerékpárúton, mely páratlan szépségű tájakon halad keresztül.

Valójában ez nem egy tihanyi látnivaló, de ha már a környéken járunk, akkor éljünk át együtt egy gyönyörű napfelkeltét Balatonfüreden.

A "tihanyi levendulás" már sokak által ismert fogalom. Ha Tihanyban jár, akkor mindenképpen nézze meg és próbálja ki milyen egy igazi levendula szüret!

panoptikum.hu | Motor: WP | Sablon: Netstilus | Kinézet: K@tilla | Tartalom: Panoptikum, Kalózmúzeum, Indián Múzeum Tihany

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek az oldal látogatóiról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretné akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Adatkezelési tájékoztató

2012 - 2020 © Tihanyi Panoptikum