Vásároljon Tihanyban
a festői szépségű és kedvezményes árú
levendulás és panoráma
hűtőmágnesek
nagy választékából
330 Ft/db-tól 590 Ft/db-ig
a tihanyi panoptikum
ajándékboltjában!

 

Az ajándékbolt múzeumi
belépő nélkül
is megtekinthető!

 

8237 Tihany, Kossuth L. u. 35.
 PANOPTIKUM 

  

  

  

  

 

Magyar Királyok Családfája

A nagy érdeklődésre való tekintettel tájékoztatjuk Önöket, hogy üzletünkben már kapható a Magyar Királyok Családfája című kiadvány, leporelló és plakát (46,5 cm*96,5cm) formátumban! 
 


 

(Magyar Királyok Panoptikuma, 8237 Tihany, Kossuth Lajos u. 35.)
 

Érdeklődés e-mailban »

Tihanyi Panoptikum

Tihany kihagyhatatlan látnivalója a Magyar Királyok Panoptikuma és a Kalózmúzeum, mely kiállítóhely Tihany központjában nyitotta meg kapuját a látogatók előtt 2004-ben. A kiállítás egy érdekes program a Tihanyba látogatók számára.

 

Tovább »

Kalózmúzeum Tihanyban

A Kalózmúzeumban megtalálható Sir Francis Drake-től Anne Bonney-n keresztül a hírhedt Feketeszakállig több híres kalóz élethű viaszfigurája, korabeli enteriőrökkel, fegyverekkel, régi pénzérmékkel, zászlókkal (látható a Jolly Roger is). 


Tovább »

Indián Múzeum

Az Amazonas-medence őslakó indiánjait a mai napig misztikus köd övezi. Amatőr etnográfusként a teljesség igénye nélkül szeretnénk bemutatni a shuar indiánokat, akiknek ősi szokásai az esőerdő mélyén lassan a múltba vesznek.
 

Tovább »

 

Tihanyi látnivalók ajánló

Tihanyi Látnivalók Tárháza
www.tihanyilatnivalok.hu

 

 

A google találati listája szerint weboldalunkat legtöbbször az alábbi kifejezésekre keresve érték el:  tihanyi kiállítás, tihanyi kiállítás a királyokról, tihanyi kiállítóhely a királyokról és kalózokról, tihanyi látnivaló, Tihany érdekesség, tihanyi kulturális program, Tihany panoptikum, tihanyi múzeum, múzeum Tihanyban, tihanyi kalózmúzeum, kalózmúzeum, történelmi kiállítás Tihany

 

 

Weboldalunk már a következő kifejezésekre keresve is elérhető: tihanyi Magyar Királyok Panoptikuma, Panoptikum kisokos, panoptikum infótár, Magyar uralkodók, Magyar uralkodók lista

Rólunk mondták

Dániel Varga
Csoportos látogatás alkalmával tekintettük meg a múzeumot. Mindenki megtalálta az érdeklődésének megfelelő témát, kellemes 45 percet töltöttünk el. Iskoláknak kifejezetten ajánlom.


Gáborné Mihály
Tartalmas kiállítás, érdemes megnézni.


Pepi
Igényes kiállítás, van látnivaló.


Ágnes Tóth
Jó volt!!!

 

Viktor Kovalovszki 
Teljesen magával ragadott a légkör, el is töltöttünk majdnem 1 órát a királyok és kalózok között. Érdekes volt visszamenni   a   történelemben   és   "találkozni" nagyjainkkal, akiket már  ismertünk   könyvekből és korábbi tanulmányainkból. A kalózok egy számunkra ismeretlen területre kalauzoltak el minket, ami roppant élvezetes volt.  Ajánlom  azoknak, akik  szeretik  a  nem  mindennapi látnivalókat  és  jól  szeretnék  érezni  magukat  a környéken! 

 

Gábor Boros 
Egy nagyszerűen kivitelezett látványtár, ami bemutatja hazánk királyait eredeti méretben, korhű ruhákban. Az iskolában tanultakat nagyszerűen kiegészíti a látvány és a tárlatvezetés, amely a kiállítás része. A kalózok csak ráadás, mely a regényekben olvasott figurákat megjeleníti és a fantáziánkat még jobban felszítja. Szerintem mindenkinek érdemes megtekintenie, mert igényes, jól kivitelezett, élvezetes kiállítás. Gratulálok! 

 

Ferenc Kathi 
A  magyar  királyokat  bemutató  tihanyi  Panoptikum  egy  nagyon  igényesen  és  hozzáértő  módon  kialakított kiállítás.  A  korhű  ruhák, a  kiegészítők  (koronák,  jogarok,  kardok,  pajzsok,  stb.),  a  történelmi  leírások,  a megvásárolható könyvek és prospektusok, mind - mind azt bizonyítják, hogy érdemes volt a kiállítást megnézni, sőt nagyon sokat lehetett belőle tanulni is. Ajánlom bárkinek, akinek van egy kis ideje Tihanyban járva. 

 

Bulletpro0f90 
Remek az atmoszférája, én nagyon bele tudtam élni magam. Ajánlom mindenkinek! 

 

Tom Kendra 
A királyokról mit is mondhatnék, höööö KIRÁLY! A kalózokat a gyerekek imádták, az egyik kalózkendőt, sikerült 
el is hagyni, úgyhogy vissza is kell menjünk. 

 

Sipos T.

Tihanyi látnivalót kerestünk amikor rábukkantam egy tihanyi programokat népszerűsítő füzetben a panoptikum reklámjára. Gondoltam ezt meg kell néznünk. Nem csalódtam. Valóban ez a kiállítás Tihany egyik érdekessége lett. Aki itt nyaral annak ajánlom, mert ez rossz idő esetén egy jó tihanyi program.

 

Dorottya Sebe 
Nagyszerű, jól éreztük magunkat, elbarangoltunk a magyar történelemben. Kiválóan éreztük magunkat. 

 

Krisztina Topcsák 
A kiállítás igényes, történelem, szórakozás – ajánlom mindenkinek. 

 

Balázs Kathi
Szuper a kiállítás !!! Tartalmas kiállítás, három témát ölel fel. Van mit látni, jó a feeling ! Kellemes hűvösben jártuk körbe, közben tárlatvezetést hallgattunk. Nincs minden magyar király kiállítva, de jól ki lettek válogatva ! Sissi viasz figuráját hiányoltam ! Ettől függetlenül, ez a tárlat szerintem nagyon jó !!! Tihanyhoz nagyon illik ez a múzeum. Érdemes megnézni !!!

 

Gergely Halász
Hangos tárlatvezetés mutatja be a magyar királyokat. Ezeket viasz szobrok formájában is meg lehet tekinteni. Emellett kalóz és indián kiállítás is van. Szépen megcsinálták.

 

Kármen Karácsony
A múzeum igényesen kialakított, nagyon hangulatos. A belépő egyáltalán nem drága, mert ezen az áron három igényes kiállítást nézhettünk meg. Mi kutyussal voltunk és így is beengedtek minket, Tihany -szerintem- egyetlen állatbarát múzeuma. A kiállításon Árpád-házi és Anjou királyok, Hunyadiak élethű, életnagyságú figuráit nézhettük meg koronázási ékszerekkel, korhű ruhákkal, korabeli enteriőrrel, és sok olvasnivalóval. Akinek esetleg nincs kedve olvasni, az izgalmas audió tárlatvezetést hallgatva is nagyon sok információt kaphat királyainkról. Láthattunk még több ismertebb kalózt is, köztük Feketeszakáll, Anne Bonney és Sir Francis Drake viaszfiguráját is. Mellettük fegyverek, pénzérmék és a kalózhajók igazán híres ismertetőjele, a Jolly Roger. Az előbbi két kiállítás mellett helyet kapott az Amazonas Múzeum vedégkiállítása is a fejvadász shuar indiánokról. 14 állomáson ismerkedhetünk meg az indiánok életével. Láthatjuk használati tárgyaikat, saját maguk által készített fegyvereiket és még egy óriáskígyó bőréből készült ágyékkötőt is a hozzá tartozó csonthéj-melltartóval amely a shuar nők egyik öltözéke. Összesen közel harminc élethű viaszfigura és több mind száz tárgy látható a kiállításon. Ezt tökéletessé teszi az izgalmas audió tárlatvezetés. Nagyon kellemes élmény volt, mindenkinek ajánlom aki Tihanyban jár.